Пробация за шофьор, пребил с тръба друг на паркинг във Варна

Крими

29-11-2023, 18:10

Снимка:

pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Инцидентът възникнал на 15 януари тази година на паркинг на търговска верига в един от кварталите на Варна.

По силата на постигнато между страните и одобрено в съдебна зала споразумение 36-годишният подсъдим се призна за виновен по повдигнатото му обвинение и получи наказание пробация.

В продължение на 6 месеца подсъдимият ще подлежи на задължителна регистрация по настоящ адрес, с периодичност два пъти седмично, като за същия срок трябва да провежда и задължителни периодични срещи с пробационен служител.

Инцидентът възникнал на 15 януари тази година на паркинг на търговска верига в един от кварталите на Варна.  При маневра за паркиране товарен микробус, управляван от подсъдимия, препречил пътя на лек автомобил.

Въпреки подадените сигнали с клаксон от другия водач подсъдимият не направил път, а започнал да вика и псува по негов адрес. Впоследствие, вече извън паркинга, подсъдимият последвал другия водач, слязъл от товарния автомобил с метална тръба в ръка и му нанесъл няколко удара.

Очевидци подали сигнал за случващото се на тел. 112. В резултат на нанесените по хулигански подбуди удари, пострадалият получил лека телесна повреда, изразяваща се в травматични увреждания по главата, обусловили временно разстройство на здравето.

Съгласно одобреното от Районен съд - Варна, споразумение в тежест на подсъдимия са всички направени разноски по делото. Съдебният акт е окончателен.Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)