Отбелязват 150 години от рождението на Рахманинов с оперен концерт

Варна Лайф

29-11-2023, 17:09

Снимка:

ORV MEDIA

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Оперния концерт ще се състои на 29.11.2023 г, от 19:00 ч. в концертното студио на Радио Варна.

През 2023 г. се навършват 150 години от рождението и 80 години от смъртта на гениалния руски композитор Сергей Рахманинов. По този повод творци от Варна ще представят своята най-нова програма „Рахманинов – познат и непознат“. Оперния концерт ще се състои на 29.11.2023 г, от 19:00 ч. в концертното студио на Радио Варна. Входът е свободен за всички почитатели на класическата руска музика.

Участие ще вземат солистите Гео Чобанов (бас), Михаела Берова (мецосопран), Радинела Василева (сопран) и Свилен Николов (баритон). Акомпаниментът на пианото ще бъде от изявения варненски пианист и диригент Стефан Бояджиев. Участие ще вземе и сформирана специално за събитието група хористи, дирижирани от диригента на хора на Държавна Опера Варна – Надежда Маккюн.

В програмата са включени едни от най-популярните творби на Рахманинов, сред тях ще можете да чуете – „Утро“, „Давно ль, мой друг“, „Не пой, красавица, при мне“, „Здесь хорошо“, „Я жду тебя“, „Переходит все“ и др.

Концертът се реализира в партньорство с Държавна опера Варна, финансиран от фонд „Култура“ към Община Варна.Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)