Треньорът на „Комодор” Николай Николов: Групата се рестартира, вярвам, че ще влезем в „Елит”

Спорт

27-11-2023, 09:54

Снимка:

Комодор Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Предстои гостуване на „Черноморец” (Бургас) – на 9 декември, а на 16 декември играем пред своя публика на Плувен комплекс „Приморски” с „Ботев 2000” (Враца).

Ватерполният „Комодор” (Варна) има изключително важна и отговорна мисия в предстоящите два кръга от квалификациите за държавния шампионат при мъжете. А именно – да вземе виза за група „Елит”, която в бъдеще ще излъчи медалистите в тазгодишното първенство.

След последния четвърти кръг от квалификационната фаза, който се игра през уикенда, ситуацията в Група C е изключително интересна. Комодорци отстъпиха пред отбора на „Славия” в София при резултат 11:14.

Така и варненци, и останалите им съперници имат равен брой точки и, разбира се, идентични баланси – по 2 победи и толкова поражения. Единственото, което ги различава, е головата разлика.

„Предстоят изключително важни и атрактивни мачове в нашата група. Оттук нататък шансовете на всички ни са абсолютно изравнени. И на практика групата се рестартира. За „Елит” се класират първият и вторият отбор.

Убеден съм, че предстоящите двубои ще са наситени с висок емоционален заряд, ще бъде много оспорвано и интересно до последно. Надявам се накрая да триумфираме”, аргументира се треньорът на селекцията на „Комодор” (Варна) Николай Николов - Майката.

Иначе срещу тима на „Славия” варненци стояха равностойно единствено през първата част на мача, уточни Майката. И добави, че след това столичани демонстрирали превъзходство, а подопечните му допуснали 3 – 4 пропуска, което предопределило изхода на двубоя. „Влязохме в ролята на догонващи. Сега ни предстои гостуване на „Черноморец” (Бургас) – на 9 декември, а на 16 декември играем пред своя публика на Плувен комплекс „Приморски” с „Ботев 2000” (Враца), от която очакваме категорична подкрепа”, заключи Николов.