Усложнена е пътната обстановка във Варненска област

Животът

26-11-2023, 08:24

Снимка:

Областна администрация Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Вече има и населени места в област Варна без електрозахранване.

По информация от АПИ, от 5,30 часа тази сутрин пътят Варна – Добрич е затворен за движение, но само за тежкотоварни превозни средства до 3 тона. Мярката е наложена заради силния снеговалеж и снегонавявания.
Час по-късно, в 6,30, отново заради усложнената обстановка е бил затворен пътят Суворово – Вълчи дол, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация.
 
Затворен за движение е пътят Ветрино - Вълчи дол - Суворово.
 
Началникът на ОПУ - Варна Явор Пасев информира, че обичайно критичният участък в района на Аксаковска панорама (Баир Баши) е забранен за движение на превозни средства над 3,5 тона. Същото е и ограничението към с.Кичево.
 
Автомагистрала Хемус е затворена за движение , но ограничението е само за тежкотоварни ПС до 12,5 тона.
Пътят Варна - Девня/ познат още като стария път за София/ до с.Слънчево е затворен за движение на тежкотоварни превозни средства. А пътят от с.Слънчево - до Шумен изцяло е затворен заради усложнената пътна обстановка, информира началника на ОПУ - Варна Явор Пасев.
 
АПЕЛЪТ НА ОПУ - ВАРНА Е НЕ ПРЕДПРИЕМАЙТЕ ПЪТУВАНЕ, ЗАЩОТО ВИДИМОСТТА ПО ПЪТИЩАТА НА СЕВЕРОИЗТОКА Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ОГРАНИЧЕНА.
Кметът на община Вълчи дол Калоян Цветков обмисля да предприеме забрана за движение на тежкотоварни превозни средства на територията на общинската пътна мрежа. Снежната покривка там е 10 см.
 
В община Дългопол, където снегът е около 5 см, а по високите места и до 7-8 см, от 5,00 часа тази сутрин са започнали снегопочистване на четвъртокласната пътна мрежа.
 
Третокласните пътища ( Провадия - Айтос и Дългопол - Старо Оряхово) вече са почистени, а всички пътища на територията на община Дългопол са проходими при зимни условия, информира кметът на общината Георги Георгиев.
 
Комуникацията между ОПУ – Варна, общините от областта и областния управител е започнала още в 4,30 тази сутрин. Докладва се всяко изменение в обстановката, свързано със състоянието на пътищата, за да се предприемат адекватни мерки и ако е необходима да се наложат ограничения за движението.
 
Вече има и населени места в област Варна без електрозахранване.
 
От 4,40 часа тази сутрин бурният вятър и снеговалежът са предизвикали прекъсване на електроподаването в Суворово и в Аврен.
От 6,30 тази сутрин без ток са Ветрино и Девня.
Възникнала е авария на 20 киловолтовия захранващ далекопровод към селата Партизани, Лопушна, Медовец и Поляците, съобщава кметът на Дългопол Георги Георгиев. Екип на Енергоразпределение Север вече работи по отстраняването й.
 
За мокър сняг по четвъртокласните пътища в община Провадия и селища без ток информира кметът на общината Димо Димов.
 
В община Долни чифлик- снегът е около 5 см, а по високите места на общината достига до около 10 см. Кметът на общината Красимира Анастасова информира, че снегопочистването на четвъртокласната пътна мрежа вече е започнало. Пътищата на територията на община Долни Чифлик са проходими при зимни условия. Има силен вятър. В селата Голица, Гроздьово, Горен чифлик, Венелин, Старо Оряхово няма електрозахранване, подадени са сигнали.
Заради бурният вятър, пристанище Варна е затворено за всички плавателни средства.
 
В община Варна остава бедственото положение, което не е било отменяно, след урагана Фредерик.