Смесени валежи от дъжд и сняг днес по Черноморието

Животът

26-11-2023, 06:48

Снимка:

pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

През деня застудяването ще продължи и снеговалежите или смесните валежи от дъжд и сняг ще обхванат целия район.

По крайбрежието днес ще вали дъжд. На границата дъжд – сняг по пътищата ще има опасност от заледявания. Видимостта временно ще е намалена! През деня застудяването ще продължи и снеговалежите или смесните валежи от дъжд и сняг ще обхванат целия район. Снежната покривка във вътрешността на района се очаква да достигне 25-30 см.


След като центърът на циклона премине в Черно море, вятърът ще се ориентира от север-северозапад и рязко и чувствително ще се усили, поривите му ще достигат 20-25 м/сек, на север от Калиакра и до 30 м/сек!

Късно следобед вятърът ще се ориентира от запад, отново ще е силен, но скоростта му постепенно ще намалява. Температурите във вътрешността ще са от минус 2 да плюс 1, по крайбрежието малко по-високи. Вълнението на морето ще се увеличи, на юг до 3 бала, на север временно до 4-5 бала. Температурата на морската вода е от 9° до 12°, след силния западен вятър в залива на Варна е възможно да се понижи.

В планините ще духа силен и бурен северозападен вятър. Ще бъде предимно облачно с валежи от сняг. Ще има виелици и навявания, по значителни в Източна Стара планина. След обяд от запад снеговалежите ще започнат да спират, а облачността да се разкъсва. Температурите ще продължат да се понижават и към 14 часа на височина 1200 метра ще бъде около минус 4°, на 2000 метра около минус 11°.