Автобусите във Варна се движат по разписание, въпреки суровото време

Мисия Варна

26-11-2023, 06:14

Снимка:

Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

В края на работната седмица зам.-кметът Христо Иванов увери, че 30 машини са на разположение за справяне с последствията от очаквания в община Варна сняг през уикенда.

Въпреки предупрежденията за жълт код във Варна, автобусите на „Градски транспорт“ се движат по разписание, видя репортер на Varnautre.bg. От НИМХ в морската столица по-рано съобщиха, че за града е обявен жълго код. По-късно от там прогнозираха, че валежите постепенно ще преминат в сняг и към обад ще отслабват.

В края на работната седмица зам.-кметът Христо Ивановувери, че 30 машини са на разположение за справяне с последствията от очаквания в община Варна сняг през уикенда. Сред машините са багери, минибагери, снегопочистващи камиони с разпръсквачки и снегорини. Те ще действат на територията на петте района на града, а селата Казашко, Тополи, Каменар, Звездица и Константиново ще ползват техния ресурс.

Времето ще се успокои в неделя вечерта. Валежите ще спрат почти навсякъде с тенденция за мразовита сутрин в понеделник, информираха още от НИМХ.