Благомир Коцев: Имаме уверението, че Варна е подготвена за зимното почистване (ВИДЕО)

Мисия Варна

24-11-2023, 11:41

Снимка:

live.varna.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Договорили сме едно минимално плащане, за да бъдат удовлетворени фирмите, допълни той след форума "Общините - Перспектива 2027", който се проведе в столицата.

Разчистването на листната маса и отстраняването на падналите дървета във Варна остава приоритет и днес. По най-бързия начин трябва да бъде почистено след стихията миналата седмица заради метеорологичната прогноза за очаквани дъждове и навявания и тези почивни дни. 

Кметът на Варна Благомир Коцев призова вчера всички граждани да се включат в акцията за почистването на града, планирана за събота и неделя, и по-рано. В районните кметства и голяма Община вече се раздават чували и ръкавици, а хората, които не са на работа и имат възможност, могат да почистят днес. 

Управителят на снегопочистващата фирма във Варна Николай Симеонов обясни, че чувалите не трябва да се поставят допрени до контейнерите, а на един метър от тях. 

Имаме уверението, че фирмите във Варна са готови за зимата. Към момента градът е подготвен за зимното почистване и е проведен диалог с фирмите. Държа да осъществявам контрол върху този процес. Но фирмите трябва да поддържат една готовност през цялото време на годината, тъй като зимите във Варна са по-меки, подчерта кметът на Варна Благомир Коцев. Договорили сме едно минимално плащане, за да бъдат удовлетворени фирмите, допълни той след форума "Общините - Перспектива 2027", който се проведе в столицата.