Захари Карабашлиев представя новия си роман пред варненска публика

Варна Лайф

23-11-2023, 15:25

Снимка:

Фейсбук

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Авторът ще представи романа си на 1 декември от 18.00 часа в Градската художествена галерия „Борис Георгиев“ (ул. „Любен Каравелов“ 1).

Захари Карабашлиев ще представи новия си роман „Рана“, който се появи на пазара в края на октомври, пред варненска публика.

След успешната премиера на изданието в София, която приветства стотици приятели на добрата литература, почитателите на автора на „18% Сиво“, „Хавра“ и „Опашката“ ще имат възможността да се потопят в света на „Рана“ в още 9 града на страната, сред които е и родната му Варна.

Авторът ще представи романа си на 1 декември от 18.00 часа в Градската художествена галерия „Борис Георгиев“ (ул. „Любен Каравелов“ 1).

Модератор на срещата с писателя в неговия роден град ще е разказвачът на добруджанската душа Диана Стефанова. Обичаният актьор Ненчо Костов и виртуозът на цигулката Божидар Бенев ще ни пренесат в света на този достоен в своята смиреност и дълбоко хуманен в своята категоричност роман за паметта и забравената история на България от началото на XX век.

Входът е свободен!



„Рана“ е  разтърсваща хроника на забравената история на България от началото на XX век, но и неочакван и красив разказ за смелостта, състраданието и любовта, които спасяват човешката душа и в най-мрачните мигове.

Достоен в своята смиреност и дълбоко хуманен в своята категоричност, „Рана” е роман за паметта, лирична и майсторски разказана история за съдбата на безброй свои и чужди, пометени от стоманения вихър на войните.