Млад варненец живее в шахта, оцелява с помоща на добри хора

Животът

23-11-2023, 13:57

Снимка:

Фейсбук

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Павел Радев сподели във Фейсбук историята на един млад мъж от Варна, останал да живее на улицата.

„Това е Христо от Варна! С негово разрешение съм го снимал. Днес се появи пред районното в Аксаково и попадна на мен“. Така започва разказа си във Фейсбук Павел Радев. Той допълва, че Христо е с умствено изоставане е и с доста тежка съдба. Майка му е починала през 2020 г., а баба му тази година. Грижа за него са полагали те.

„Днес благодарение на колеги , му подадохме документи за нова лична карта, тъй като Христо я е изгубил. Подсигурихме го със средства за няколко дни. Като го изпратих от районното, Христо ми сподели, че живее в кв. „Чайка“.

Обещах да му занеса дрехи, яке и храна, тъй като бе облечен с тънка тениска и робашка. Исках да видя къде живее. Заведе ме в градинката между булевардите "Приморски", "Васил Левски" до подлеза на стадион "Варна". Стигнахме до една шахта и Христо ми каза, че това е неговия дом. Няма да споделям как се почувствах. Не съжалявам, че взех с мен и 14 годишния си син - да осъзнае в какъв свят живеем.

Утре ще сезирам компетентните институции и ще направя всичко възможно, за да му се помогне. Държава няма, абдикирала е! Всеки един от нас трябва да поеме ролята на държавата“. Така завършва разказа си Павел Радев.