Министерството на туризма прави роуд шоу във Великобритания

Туризъм

22-11-2023, 14:11

Снимка:

TravelNews

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Презентациите ще се състоят в периода 4 – 7 декември 2023 г.

Министерството на туризма най-накрая ще направи роуд шоу във Великобритания, на което ще презентира българския туризъм. Презентациите ще се състоят в периода 4 – 7 декември 2023 г., обяви за TravelNews Иван Грошев, председател на Асоциацията на инкаминг агенциите в България и представител на най-големия британски туроператор „Jet2Holidays“. Организатор на събитията ще бъде международната маркетинг и комуникационна агенция, която е специализирана в туризма – Aviareps (базирана в Мюнхен, Германия), както и Алианс Българско Черноморие.

Първата презентация ще бъде на 4 декември в Нюкасъл, на следващия ден в Манчестър, на 6-ти в Бирмингам и ще завърши в Лондон на 7-ми декември. На тях ще бъде представена България като дестинация за целогодишен туризъм, но ще се наблегне най-много на летните и зимните курорти, в които британските туристи са сред преобладаващите групи. Очаква се да присъстват големите британски туроператори, туристически агенти, гости, журналисти и инфлуенсъри. След презентациите ще се проведат и бизнес срещи, тъй като се включват български хотелиери, туроператори и курорти.

„Това е голям плюс за българския туризъм и успех от страна на Министерството на туризма. Такова роуд шоу не е правено до момента на британския пазар“, коментира Иван Грошев. Според него се дава голям шанс за директни контакти между бизнеса. Подобни презентации бяха направени в Германия, Полша и Израел.