Александър Цветков: Спартак (Варна) има отбор за елита

Спорт

21-11-2023, 20:10

Снимка:

Novsport.com

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

"Приехме резултата в Плевен нормално, след толкова победи все някога идва и загуба..."

Един от най-опитните футболисти на Спартак - Алекксандър Цветков, смята, че са елиминирали Локомотив (София) за Купата на България с тактическа дисциплина и отборна игра.

„Приехме резултата в Плевен нормално, защото след толкова поредни победи, все някога идва и загуба. Нямаше напрежение при нас, имаше увереност да покажем пред столичната публика, че този Спартак разполага с отбор за елита и се радвам, че го направихме“, заяви Сашо.

„Още в средата на първото полувреме срещу Локо на „Надежда“, казах на моите съотборници в защита и нашия вратар, че ще има дузпи и ние ще спечелим. Бях оптимист, тъй като имаме футболисти, които знаят как да вкарват дузпи, а и добър вратар, който да ги спасява“, добави той.

„При дузпите треньорът определи изпълнителите, но каза сами да се разберем кой коя дузпа да изпълни. Аз бих първата и бях уверен, че ще отбележа, нищо че дълго не бяха изпълнява единайсетметров удар. За последно бях бил дузпа за Черно море срещу Литекс също в мач за Купата“, каза още Цветков.

„За четвъртфинала нямам предпочитание срещу кого да играем, нито къде да бъде мача. В тази фаза са останали силни отбори и не може да си избираш съперник. Ще изготвим тактика, ще си вземем поуки от предни срещи и ще се постараем да изиграем на високо ниво и този двубой, както го направихме срещу Крумовград и Локо София“, допълни цетралният защитник.

„Сега вече отново сме на вълна Втора лига и най-близката ни цел е да спечелим оставащите си три двубоя до края на тази година с ЦСКА 1948, Своге и Янтра. Иначе напролет битката за първите две места ще се води между нас, Септември, Монтана и евентуално Добруджа. Но това нищо не променя, тъй като Спартак е искал само едно от първия кръг - да се завърне при майсторите като първи в класирането, и вярвам, че имаме добри играчи и добър отбор, за да го постигнем“,  завърши Александър Цветков.