Инж. Димитров взе участие в среща в рамките на Innowave Summit 2023

Мисия Варна

21-11-2023, 17:13

Снимка:

Димитър Василев

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Развитието на Варна като високотехнологичен град беше сред основните теми на срещата.

Председателят на Общински съвет – Варна инж. Христо Димитров взе участие в среща в рамките на Innowave Summit 2023 между местната власт, академичната общност, НПО сектора и бизнеса.

В дискусията, която се състоя в конферентната зала на ТУ-Варна, участваха Христо Ненов, зам.-ректор “Научна дейност и електронно управление” на Техническия университет, Димитър Василев, председател на Български бизнес форум и основател на Innowave Summit, Влад Стоица, мениджър на корпоративни клиенти за Централна и Източна Европа на Salesforce, Лари Бийл – съосновател на един от най-големите социални фондове в САЩ и основател на Български център по предприемачество, Здравко Пешаков, управляващ директор на SAP България, Христо Христов, изпълнителен директор на Eviden за България, и др.

Развитието на Варна като високотехнологичен град беше сред основните теми на срещата. SAP България потвърди интереса си за партньорство по реализирането на дигиталния хъб на Варна. Същата компания и Eviden заявиха намеренията си да инвестират в изграждане на лаборатории и партньорски програми с Техническия университет и Община Варна. Salesforce обяви желанието си да стартира в България програмата за насърчаване на жени след майчинство да се върнат на работа. Поставено бе също началото на изграждане на партньорски отношения между варненски и румънски университети.