Публиката на Черно море посреща по европейски съперник на "Тича"

Спорт

21-11-2023, 15:13

Снимка:

ПФК "Черно море"

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Варненци очакват Крумовград в неделя.

Феновете на Черно море ще посрещнат по европейски треньора на Крумовград Станислав Генчев в неделя на „Тича“. Те не са забравили, че той бе един от играчите, които не само помогнаха на тима да оцелее в елита през тежкия сезон 2003/2004, но и да се класира на престижното шесто място.

През лятото но 2003-та не се знаеше дали Черно море ще го бъде, тъй като след убийството на Илия Павлов нямаше спонсор. Тогава треньорът Вили Вуцов с мъка събираше отбор, но успя да върне в него завърналия се от Португалия Илиан Илиев, както и да спазари добри играчи, сред които беше Генчев.

В хода на сезона, особено напролет, когато Черно море тръгна с 5 поредни победи благодарение на финансовата подкрепа на Красен Кралев, Генчев бе сред основните играчи на отбора и се раздаваше безрезервно за неговата кауза.

Халфът дори вкара 2 гола при историческия успех с 3:0 над ЦСКА във Варна, който и досега си остава най-убедителната победа на „моряците“ над този съперник в елита.

След двубоя Вили Вуцов посрещна с усмивка намек на журналист, че ЦСКА не е бил сериозен опонент, тъй като е запазил основните си играчи за финала за Купата след дни.

„Виж, сега, 3:0 си е 3:0 и вечно ще се помни“, отсече по този повод Вили.