Наз 35 сигнала за нанесени материални щети са получени на територията на район „Аспарухово“

Животът

19-11-2023, 13:26

Снимка:

Фейсбук/ichael Hein

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Сигнали приемам и на личния си телефон: 0899 986 663, написа във Фейсбук профила си кменът на района Ивайло Маринов.

Бедствено положение е обявено на територията на цяла община Варна, написа във Фейсбук профила си кметът на варненския район "Аспарухово" Ивайло Маринов.
 
Той инфопмира още, ме над 35 сигнала сме получили и обработили до момента в районната администрация за нанесени материални щети на територията на район „Аспарухово“. Касае се най-вече за паднали дървета, спирки и стълбове на уличното осветление.
 
Създадена е необходимата организация в района, свикан е кризисният щаб, имаме четири екипа от служители на районната администрация, които правят обход,констатират засегнатите места с повредено общинско имущество и изготвят протоколи. Екип от пет души от фирмата по озеленяване е на терен с техника за отстраняване на падналите дървета. Помощ имаме от фирма „Хидрострой“ с багер, камион и екип от пет души. Фирмата за осветление и сметопочистващата фирма също са на терен с екипи и техника. Приоритетно се работи там, където е възпрепятствано движението по улиците.
 
Много моля гражданите да останат по домовете си, освен в случаи на спешна необходимост. По възможност да обезопасят имотите си, като преместят всички леки предмети и имущество на закрито, а строителните фирми да обезопасят строителните обекти.
 
Относно проблема с тока в квартал „Галата“ и местностите съм разговарял с кмета на община Варна и въпросът е отнесен към електроразпределителното дружество за по-бързо отстраняване на авариите, както и за трайно решение на проблемите с електроподаването в района.
 
Телефонните номера, на които приемаме сигнали са следните:
0885 455 886
052 370 023
Сигнали приемам и на личния си телефон: 0899 986 663