Обстановката във Варна към 21 часа

Животът

18-11-2023, 22:49

Снимка:

Фейсбук/Благомир Коцев

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

На територията на общината има готовност да излязат над 50 единици специализирана техника. Във всеки район екипи работят по отстраняването на паднали дървета.

Ситуацията в община Варна е контролируема, без тежки инциденти и големи щети. Екипи на Пожарната, гражданска защита, полицията и Енерго-про отговарят своевременно на сигнали и отстраняват авариите, съобщава в официалната си Фейсбук страница кметът на Варна Благомир Коцев.

На територията на общината има готовност да излязат над 50 единици специализирана техника. Във всеки район екипи работят по отстраняването на паднали дървета. Областно пътно управление към Агенция "Пътна инфраструктура" е осигурило два екипа на територията на община Варна. 

Вали мокър сняг във всички райони на общината, като по-силно натрупване има в покрайнините и на изходите на града. Най-засегнат е район Аспарухово, където е нарушено движението по пътя за квартал Галата и по стария път за Бургас в местност Боровец. На място са изпратени екипи на Пожарна безопасност и гражданска защита.

Препоръчваме гражданите във Варна и областта да обезопасят домовете и имотите си, а собствениците на моторни превозни средства да паркират автомобилите си далеч от дървета, строежи и други опасни места, допълва Коцев.