Близо 20 паднали дървета и два повредени автомобила има във Варна

Животът

18-11-2023, 17:40

Снимка:

Радио Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Синоптиците прогнозират, че тепърва вятърът ще се усилва.

6 метра е средната скорост на вятъра към момента, а скоростта на поривите достига до 17 метра в секунда, сочат данни на НИМХ във Варна. Синоптиците прогнозират, че тепърва вятърът ще се усилва.

Над 50 сигнала са подадени на дежурния в община Варна. Сред тях са сигнали за паднали близо 20 дървета и множество клони в различни райони на Варна. От вятъра са засегнати два автомобила в местността Боровец, в квартал "Аспарухово" и в центъра на града. Дърветата се отстраняват, за да не пречат на проходимостта.

Според синоптиците през нощта и до утре сутринта ще е облачно. Ще има валежи, по-значителни над Североизточна България и Северното Черноморие! Ще вали дъжд, в Лудогорието, западната част на Добруджа и района на Странджа валежите ще са от сняг и там ще се образува тънка снежна покривка. В тези райони по пътищата ще има условия за заледявания! Вятърът ще е много силен, в източната част на района и по Черноморието бурен от север-северозапад!

Утре още предиобед валежите бързо ще спрат, облачността ще започне да се разкъсва, а до края на деня и да намалява. Вятърът, обръщайки се от северозапад бавно ще отслабва. Минималните температури ще са от минус 1° до 4°, максималните от 2° до 7°.

Вълнението на морето в заливите ще е 4 бала, извън тях 5-6, утре ще отслабва.

Температура на морската вода по северното крайбрежие 7°-10°, по южното 12°-14°.

За Варна минимална температура 1°-2°, максимална 5°.