Финансистът и световен лектор Матю К.Крос: Проф. д-р Георги Лозанов е български гений

Животът

18-11-2023, 17:07

Снимка:

Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Изкуственият интелект AI (Аrtificial Intelligence) ще бъде по-въздействащ в перспектива от Internet.

Създателят на сугестологията и методът за обучение сугестопедия проф. д-р Георги Лозанов е български гений. Това каза Матю Кей Крос, световно признат стратег, ментор на известните финансисти Робърт Кийосаки и Тони Робинсън, работи с организации от Форчън топ сто (Fortune 100). Крос е във Варна и изнесе лекция в 7-то издание на Innowave Summit 2023. Визията на събитието, което събира над 5 000 дигитални лидери и световноизвестни експерти, е да ги „обедини и да засили иновативните екосистеми“, съобщи Радио Варна. 

Матю Кей Крос говори за растящата роля на изкуствения интелект AI (Аrtificial Intelligence) и как да останем лидери, следвайки природните модели (т.нар. биомимикрия), вкл. златното сечение.

Един от моите най-важни ментори е Маршал Фърбър. Той е наричан еволюционно събитие в човешкото развитие. Маршал е сред водещите и най-успешни обучители в света. Маршал е отговорен за това да привлече д-р Георги Лозанов от България в Америка, за да преподава своя гениален метод за ускорено учене - сугестопедия. Д-р Лозанов е обучавал Маршал и неговите бизнес партньори, а след това Маршал Фърбър става ментор на днешните световни финансисти и преподаватели Робърт Кийосаки, Тони Робинсън, Декър и Спенсър Джаксън. Това разказа Крос и завърши с това, че отдава почит на този български гений – д-р Георги Лозанов.

Подчертавам удивителната хуманност на д-р Георги Лозанов да обучава децата по този светъл начин и как да събужда тяхната гениалност. Това отбеляза в лекцията си Матю Кей Крос за приноса в световната педагогика на българския учен, невролог, психолог и педагог проф. д-р Георги Лозанов.

Крос подчерта, че изкуственият интелект AI (Аrtificial Intelligence) ще бъде по-въздействащ в перспектива от глобалната информационна мрежа Internet 

Според Крос, обаче персоналната интелигентност е най-важна, защото е най-автентична. А Природата е най-висшият модел.

По думите му градацията ще остане следната (по низходящ ред): 

AI - Artifical Intelligence 

AI 2 - Artifical Intelligence

МI - My Intelligence - това е интуицията

NI - Nature`s Intelligence - интелигентността на Природата

BIO Mimicry

Златното сечение е отпечатъкът на природата в света около нас, припомни Крос. Успехът не е само възход, понякога е необходима стъпка или три стъпки назад, за да тръгнеш пак напред. Прилича на скачане на трамплин нагоре - надолу, нагоре - надолу, така всеки път може да се оттласнеш по-нагоре, подчерта бизнес мотиваторът.