Канят варненски деца и младежи да участват в "Зелена олимпиада 2023"

Животът

16-11-2023, 15:29

Снимка:

Зелена олимпиада 2023

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Онлайн форматът дава възможност за участие на деца и младежи от всички населени места в страната.

Започва "Зелена олимпиада 2023“ - образователната еко инициатива с подкрепата на Министерството на околната среда и водите, съобщиха от Басейнова дирекция "Черноморски район“ - Варна.

Онлайн форматът дава възможност за участие на деца и младежи от всички населени места в страната. Платформата е активна за регистрация и решаване на тест до 10 декември 2023 г.

Да научат децата повече за природата и нейното опазване - това е целта на Зелената олимпиада. Децата и младежите се състезават онлайн със знанията си, а за победителите има атрактивни награди. Инициативата се организира от 2011 г. от "Академика БГ“ и ежегодно се подкрепя от Министерството на околната среда и водите.

За тазгодишното издание е подготвена богата гама от въпроси, свързани с растения, животни, изчезващи видове и български природни и национални паркове. След регистрация в онлайн платформата, виж ТУК, всеки участник получава въпроси от затворен тип, като последният е отворен - необходимо е да се напише кратко есе. По него ще се определят крайните победители. Наградите са три таблета - по един за победителя от начален, среден и горен курс.

Платформата е активна за регистрация и решаване на тест до 10 декември 2023 г. Победителите ще бъдат обявени на 14 декември 2023 г. на сайта на олимпиадата.

"Зелена олимпиада“ под патронажа на министъра на околната среда и водите се утвърди като най-масовата онлайн образователна инициатива, която стимулира децата и младежите да затвърждават знанията си за природата и нейното опазване и допринася за формирането на екологична култура, а състезателният й характер ги стимулира да търсят информация за това. Онлайн форматът дава възможност за участие на деца и младежи от всички населени места в страната.