Илиан Илиев сменя капитана на националния

Спорт

15-11-2023, 11:52

Снимка:

Novsport.com

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Новият селекционер ще започне престоя си със сериозна промяна.

Новият селекционер на националния отбор на България Илиан Илиев ще започне престоя си със сериозна промяна, пише „Тема Спорт“. Специалистът обмисля да смени капитана на държавния тим. В момента лентата на трикольорите носи нападателят на ПАОК Солун Кирил Десподов.

Преди него тя бе на ръката на халфа Георги Костадинов, който обаче отдаване не е викан. Той бе част от селекцията при Ясен Петров, но с идването на Младен Кръстаич и започналото подмладяване капитанската лента отиде при Десподов.

Сега обаче в националния отбор пак бе повикан Антон Недялков, който бе втори капитан след Георги Костадинов и реално заради контузията не е играл при сърбина. 30-годишният ляв бек носи лентата и в клубния си тим Лудогорец, където наскоро се завърна в игра. Той има 28 двубоя за България.

В интервюто си пред БНТ преди 10 дни на въпрос Кирил Десподов ли ще е капитан на тима специалистът заяви: „Това ще си го решим на лагера. Няма да е коректно да кажем тези неща, преди да сме ги съобщили на футболистите“.

Трикольорите се събраха за първи път при Илиан Илиев в неделя следобед. Първите два дни бяха опознавателни, а от вчера се набляга усилено върху подготовката за сблъсъка с Унгария. Варненският специалист е запознал играчите с някои детайли от играта на маджарите. Очаква се Илиев да направи и не малко промени по състава спрямо това, на което залагаше предшественикът му.

Почти сигурно треньорът на Черно море, който ще съвместява двете длъжности, ще заложи на по-опитните в състава, който извика.