Новият кмет на Варна Благомир Коцев встъпи в длъжност

Мисия Варна

13-11-2023, 15:32

Снимка:

Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Новоизбраните общински съветници и районни кметове положиха клетва на първата сесия на местния парламент в морската столица.

Благомир Коцев се закле като новият кмет на Варна. Той положи клетва точно в 14:34 минути в зала "Пленарна" на Община Варна, предаде репортер Varna24.bg.

"Благодаря на всички за подкрепата. Привилегия и отговорност е работата, която ни предстои. Трябва да работим за подобряване на живота на всички варненци, за привличане на нови инвестиции, по-добри доходи, за задържане на младите хора." бяха част от акцентите на Коцев в първото му слово като кмет на Варна.



Официалната церемония по сесия №1 на новия общински съвет започна днес малко след 14 часа в препълнената до дупка зала "Пленарна". Първоначално положиха клетва всички новоизбрани 51 нови общински съветници. След тях, кметовете на 5-те села в общината, следвани пот кметовете на 5-те района на морската столица. Последен положи клетва Благомир Коцев.



Областният управител, Андрияна Андреева в словото си посочи, че въпреки различията всички нови управляващи трябва да работят за Варна, защото Варна е над всичко.

"Посоката е само една - просперитетът на Варна, обобщи тя."