Благомир Коцев: Задвижихме процедурата за зарядните станции на електробусите във Варна

Мисия Варна

10-11-2023, 17:11

Снимка:

Пресцентър ПП-ДБ - Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Предстои среща с „Градски транспорт“ ЕАД във връзка с успешното пускане в експлоатация на новите електрически автобуси и зарядните станции към тях, заяви новоизбраният кмет в София, където се срещна с началника на ДНСК.

Процедурата за получаване на Акт 16 на зарядните станции на електробусите във Варна е в ход. Наложи се лично да се уверя, че сроковете няма да бъдат пропуснати. Притеснително е темпото на подготовката й, както и че едва вчера документите са внесени в ДНСК при краен срок за получаване на разрешително за ползване 24 ноември 2023 г., което на практика е след едва 10 работни дни.

Това заяви след срещите си в столицата с арх. Деляна Панайотова, началник на ДНСК, избраният за кмет на Варна Благомир Коцев. Той посочи, че в разговора е станало ясно, че заповедта за назначаване на приемателна комисия е вече подписана и следващата седмица комисията за приемане на площадката със зарядните станции ще се проведе.

Коцев увери, че съгласно заповедта на началника на ДНСК лично ще участва в комисията, за да е сигурен, че площадката и самите зарядни станции са готови за експлоатация и електрическите автобуси на Варна, след една година престой, най-после ще тръгнат.

Коцев заяви, че Община Варна ще смени стила си на работа и няма да се допускат подобни закъснения и подаване на документи в ДНСК в последните възможни дни. Той обяви също, че по казуса му предстои среща с „Градски транспорт“ ЕАД - възложител по проекта за електрическите автобуси на Варна.

Припомняме, че по-рано Благомир Коцев лично пробва системата за издаване на билети в автобусите на градския транспорт и установи, че някои от машините за билети не работят и не винаги гражданите успяват да си закупят билети нито с пари в брой, нито с картово плащане, включително в новите електрически автобуси, които струват около 80 милиона лева.