Бойко Борисов: Във Варна направихме грешка (ВИДЕО)

Новините

10-11-2023, 15:48

Снимка:

кадър Фейсбук

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Лидерът на ГЕРБ бе категоричен, че "Продължаваме промяната" са загубили много на местните избори.

Още преди година и половина трябваше да спре да се ограбва българският народ във връзка с бензина и нафтата. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти, предаде репортер на "Фокус".

"И през цялото това време ни се обяснява как това не е вярно и, че това са политически закачки, а през това време бензинът и нафтата стигнаха 4 лева при дерогация на най-евтиния петрол. И сега какво се оказва - докато управлявахме ние половината петрол е бил руски, както е правилно уралски, а в същото време по време на война, санкции и анти-Путинови настроения преработката на руския петрол е стигнала до 100% и са реализирани огромни печалби", обясни Борисов.

"И са измъкнати от джобовете на българите реални левове. Кой е виновен? Кой е крив? Който носи отговорност - да си отговаря, сигурно има вратички, сигурно има пукнатинки. Това беше политиката на България вече втора година, казвам го с огромно съжаление", каза той относно скандалите около "Лукойл", дерогацията и високите цени на горивата.

"Знаят, че ви ограбват, късат си ризите, че ще падне правителството, ако се махне дерогацията и накрая излиза, че става въпрос за милиарди левове", ядоса се Борисов.

"Дори звучи смешно - да падне правителството, че някой извън България да продължи да се възползва", каза лаконично лидерът на ГЕРБ.

Борисов бе категоричен, че "Продължаваме промяната" са загубили много на местните избори. "Нека да сме честни - ако не ги бяхме подкрепили в София - нямаше да имат кмет, във Варна ние направихме грешка".

Вижте повече във видеото:

www.facebook.com/100006542380422/videos/1396534900898673/