Звезда на Спартак (Варна): Дано сме домакини в следващия мач за купата

Спорт

09-11-2023, 17:01

Снимка:

Спартак (Варна)

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Опитният Атанас Зехиров е един от най-силните играчи на Спартак Варна тази есен, което обаче е в рамките на очакваното, предвид богатата му футболна визитка.

Наско, който дойде при „соколите“ през лятото, за първи път се подвизава по терените във Втора лига, а при успеха с 4:0 над дубъла на Лудогорец за първи път вкара два гола в един мач в досегашната си кариера.

„Все пак играя като десен защитник и е нормално по-рядко да бележа. Моите задачи на терена са други и се стремя да ги изпълнявам, за да допринасям за успехите“, уточни по този повод Зехиров.

„Доволен съм, че в последните срещи нещата ни се получават, и като игра, и като резултати. Вече сме близо до върха, което е и нашата крайна цел, а по-близката е да спечелим максимума от оставащите двубои до края на тази година“, допълни той.

„Мисля, че за да успява Спартак, причините са няколко – сплотения колектив, добрите изпълнители, треньора и това че напипахме верния си ритъм на игра. Впечатлен съм също от стадиона, базата и създадената организация в клуба, а доколкото разбирам по инфраструктурата ще се правят и още подобрения“, заяви Атанас.

„Щом съм дошъл в Спартак, значи ми се играе за Спартак и в елита, и както виждам, в момента се прави отбор за елита. Иначе за първи път съм във Втора лига и мога да кажа, че това е една трудна група. Трудна, не само заради терените, а и заради отборите, които играят дефанзивно срещу силните и се затварят срещу тях, стремейки се да им създават трудности“, добавя Зехиров.

„Що се отнася до утрешния жребий за Купата, нямам предпочитание за съперник на 1/8-финалите. Може би ще е добре обаче, ако имаме късмет, да играем пред нашите фенове във Варна, за да се получи един футболен празник. Иначе целта ни е ясна, един мач е и ще направим всичко възможно да го спечелим. Както и в първенството, така и за Купата Спартак играе за победа във всяка среща“, завърши Атанас Зехиров.