Черно море застигна ЦСКА след 1:0 над Арда

Спорт

07-11-2023, 18:47

Снимка:

Novsport.com

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

"Моряците" само на един гол от върха.

Черно море постигна ключова домакинска победа над Арда (Кърджали) с минималното 1:0 в предпоследен мач от XVI кръг на футболната ни efbet Лига.

Единственото попадение бе дело на Васил Панайотов, който вкара много майсторски гол в 81-ата минута.

Асът на „моряците“ получи пас в наказателното поле от появилият се малко преди това Велислав Василев, овладя на гърди и с акробатичен удар не остави шансове на Анатоли Господинов.

Благодарение на втория си пореден успех варненци се изравниха по точки с лидера ЦСКА. Двата тима са с по 35 в своя актив, но „червените“ имат с 1 попадение по-добра голова разлика.

Арда остана с 25 пункта и в серия от 5 мача без победа.

Гостите отправиха само един опасен удар към вратата на „моряците“ и вратарят Иван Дюлгеров го спаси с вещина като статистиката след края на срещата разкрива категорично предимство на Черно море по този показател.

Домакините са отправили общо 12 изстрела, от които половината са в очертанията, а един се превърна в красивия гол, който реши срещата.

Първото положение в нея бе още в 3-ата минута, когато Атанас Илиев стреля опасно от пряк свободен удар по диагонал отдясно, вратарят на гостите Анатолий Господинов не успя да улови топката и тя се отби в гърдите му, но след това бе изчистена. В 5-ата минута домакините имаха нова възможност. Илия Юруков сбърка при изнасянето на топката, Атанас Илиев намери Алекс Фернандес, който стреля на два пъти, но единия път топката се отби в играч на Арда, а втория – мина над вратата. В 29-ата минута Алекс Фернандес стреля от ъгъла на наказателното поле отдясно, но топката попадна в ръцете на вратаря Анатолий Господинов.

В 36-ата минута Иван Коконов от гостите стреля опасно от дистанция, топката рикошира в играч на домакините премина опасно близо до вратата на Черно море. Малко след това Алекс Фернандес стреля отново опасно по диагонал отдясно, но вратарят Анатолий Господинов показа класа и успя да избие топката.

В първите секунди на второто полувреме Преслав Боруков от Арда успя да вкара гол, който обаче не беше зачетен заради засада. В 54-ата минута Даниел Димов засече с глава топката след центриране отдясно, но тя премина на сантиметри встрани от вратата на гостите. В 67-ата минута вратарят на Арда Анатолий Господинов изби топката в корнер, след като тя летеше балонно към вратата, след като Брено Тейшейра я отклони с глава при разбъркване в наказателното поле.

Десет минути преди края Преслав Боруков изведе в отлична позиция Абубакар Тунгара, който стреля, но вратарят на домакините Иван Дюлгеров успя да спаси с крак. Така се стигна до 81-вата минута, когато Велислав Василев пресече една лошо изритана топка от вратаря на гостите Господинов. Без да се бави Василев центрира отдясно в наказателното поле на гостите, където Васил Панайотов пое топката с гърди, завъртя се и с майсторски изстрел донесе победата на Черно море.

Черно море - Арда 1:0
1:0 Васил Панайотов (81)

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Черно море: 25. Иван Дюлгеров, 3. Живко Атанасов, 28. Влатко Дробаров, 6. Виктор Попов, 2. Цветомир Панов, 27. Даниел Димов, 5. Пабло Гарсия, 11. Алекс Фернандес, 23. Едгар Пачеко, 71. Васил Панайотов, 9. Атанас Илиев;

Арда (Кърджали): 1.Анатоли Господинов, 3. Умар Сако, 7. Абубакар Тунгара, 9. Преслав Боруков, 11. Мартин Стойчев, 17. Иван Коконов, 18. Джелал Хюсеинов, 20. Деян Лозев, 26. Ел Мами Тетах, 77. Илия Юруков, 80. Лъчезар Котев.