Черно море и Арада готвят зрелище на Тича

Спорт

07-11-2023, 09:49

Снимка:

Novsport.com

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Един срещу друг се изправят два от най-добре представящите се отбори през първия дял от шампионата.

Черно море посреща Арда на стадион "Тича" в мач от 16-ия кръг на efbet Лига. Срещата във Варна стартира в 15:00 часа и ще се излъчва DIEMA SPORT. Мача може да проследите и с NOVSPORT.COM. 

Един срещу друг се изправят два от най-добре представящите се отбори през първия дял от шампионата.

И двата тима ще търсят задължителен успех, а срещата се очертава да бъде много интригуваща, още повече, че на старта на новия сезон Арда и Черно море сътвориха истинско зрелище, завършило наравно 3:3.

"Моряците" ще бъдат пределно мотивирани да се реваншират на своите фенове за изненадващото отпадане от Литекс в турнира за Sesame Купа на България. Първенството остана единствената надпревара, в която отборът на Илиан Илиев участва, така че ще съсредоточи цялото си внимание именно в efbet Лига.

Гостите от Кърджали отиват във Варна с амбицията за победа. Арда е в серия от три поредни нулеви равенства и общо четири двубоя в елита без успех. Спечелените три точки в последните 3 срещи бяха взети от Лудогорец, ЦСКА - София и Левски.

Двата отбора са разделени от 7 точки в класирането, но Черно море е с мач повече от своя съперник. Варненци ще търсят втора поредна шампионатна победа след тази срещу Пирин (2:1) в предишния кръг.

Добрата новина за Илиан Илиев е, че отново ще може да разчита на голяма част от титулярите си, които по една или друга причина пропуснаха гостуването в Ловеч за Купата - Виктор Попов, Александър Василев, Иван Дюлгеров и Пабло Гарсия. Под въпрос обаче остава Мазир Сула.

Арда пък ще бъде без един от основните си защитници - Пламен Крачунов, който натрупа 5 жълти картона и ще трябва да изтърпи наказание от един мач.

Вероятни състави:

ЧЕРНО МОРЕ: Дюлгеров; Попов, Дробаров, Атанасов, Панов; Панайотов, П. Гарсия; А. Фернандес, Мишаел, Пашеко; А. Илиев

АРДА: Господинов; М. Стойчев, Сако, Хюсеинов, Принц; Юруков, Р. Цонев; С. Иванов, Т. Йорданов, Тилев; Боруков

НАЧАЛО: 15:00 часа
СЪДИЯ: Радослав Гидженов
СТАДИОН: "Тича", Варна