Частично бедствено положение в Девня след силната буря (СНИМКИ)

Животът

04-11-2023, 19:03

Снимка:

Фейсбук/Забелязано в Девня

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Първостепенна задача в момента е да се осигури достъп до улиците за движение, и да се обезопасят местата, за да се предотврати риск от бъдещи инциденти.

Днес община Девня беше подложена на природни страсти, след като силен вятър и проливни дъждове преминаха през региона. Бурята нанесе сериозни щети на територията на цялата община и наложи обявяването на частично бедствено положение.

 

Бурята в Девня отнесе покриви, електрически стълбове паднаха, автомобили бяха смазани от паднали дървета и клони.

 

Почти всички населени места в общината, с изключение на квартал Повеляново, останаха без електрозахранване.

Информацията от Енерго Про е, че авариите в електропреносната мрежа са сериозни. В момента се извършва поетапно възстановяване на електрозахранването в част от кварталите, но все още няма прогноза кога аварийните екипи ще успеят да отстранят всички проблеми по мрежата.

Утре е насрочен балотаж за кметския пост в село Кипра, и заради тази критична ситуация Община Девня осигури генератор за ток, за нормално протичане на изборния ден в Кипра.

На терена, екипите на Гражданската защита, Пожарната и аварийна безопасност, както и Доброволческото формирование, съвместно с Областната управа, работят усилено за отстраняването на щетите. Първостепенна задача в момента е да се осигури достъп до улиците за движение, и да се обезопасят местата, за да се предотврати риск от бъдещи инциденти.