Легенда на Спартак (Варна): Можем да отстраним Крумовград

Спорт

01-11-2023, 12:52

Снимка:

Спартак (Варна)

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

В една такава среща всичко може да се случи, смята Енчо Недев.

Легендата на Спартак и един от най-обичаните футболисти в историята на клуба Енчо Недев вярва, че „соколите“ имат реални шансове да отстранят елитния Крумовград за Купата на България. Сблъсъкът между двата отбора от 1/16-финалите е днес от 15 часа на стадион „Спартак“.

„Нашият отбор играе доста добре в последно време и въпреки че основната му цел е да се завърне в елита, мисля, че ще подходи сериозно и отговорно в днешния двубой. Това че сме във втория ешелон, няма никакво значение, тъй като турнирните мачове са съвсем различни от тези в първенството и се играят по други правила“, каза Недев.

„Бил съм в Б група със Спартак, когато преди 42 елиминирахме ЦСКА на нашия терен, а ЦСКА тогава бе хегемон у нас и само преди месеци бе елиминирал действащия европейски първенец Нотингам в турнира за КЕШ. Защо сега Спартак да не се справи сега с Крумовград, който като новак при майсторите се справя прекрасно, но все пак не е сред силните у нас, още по-малко пък е някакво страшилище“, добави бившият десен бек.

„В една такава среща всичко може да се случи, но аз се надявам Спартак да направи всичко възможно да реши спора с Крумовград в редовното време, тъй като ако се стигне до продължения, не Дай може и до дузпи, става по-сложно. Смятам, че Спартак има реални шансове да излезе краен победител и дано на терена нашите оправдаят с играта си очакванията на всички спартаклии“, каза още Енчо Недев, който е втори по изиграни мачове за Спартак в професионалния футбол.