Илиан Илиев с две длъжности - остава начело и на Черно море

Спорт

01-11-2023, 12:48

Снимка:

Novsport.com

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Трудно се напуска тази зона на комфорт, която сме си изградили във Варна, каза треньорът.

Новият селекционер на България Илиан Илиев ще продължи да води и Черно море поне до края на сезона, като ще съвместява двете длъжности.

Илиев ще направи дебют начело на България при домакинството на Унгария на 16 ноември, а три дни по-късно квалификациите за Евро 2024 приключват с гостуване на Сърбия.

„Със сигурност не съм дошъл в националния отбор, за да дам шанс за развитие на футболистите на Черно море. Те са викани в първия отбор и до сега”, коментира Илиев.

"Дълго мислих за това предложение. Трудно се напуска тази зона на комфорт, която сме си изградили във Варна. В такъв труден момент, в който се намира националният отбор, аз съм длъжен да дойде да опитам да помогна", заяви още новият селекционер.

"Сигурен съм, че играчите имат по-големи възможности. Излизат с притеснение да играят и това трябва да го променим. Трябва да им дадем самочувствие и да играем по-правилно тактически. В началото на следващата година имаме само контролни срещи, така че няма да е чак толкова съвместяваното на двете длъжности. Георги Донков ще бъде постоянно тук в София, така че ще има винаги човек в щаба".

"Първата ни цел е да подобрим настроението. Най-добре е да побеждаваме или поне да не губим. Трябва да играем правилно тактически, за да се противопоставим на два силни отбора със стил. След това за Лигата на нациите трябва да се опитаме да се класираме в по-горната група. Когато излизаш да играеш футбол, а след това идва успеха и резултата. Аз винаги съм бил такъв, че изпитвам удоволствие от това, което правя. В момента, когато видя, че не ми е мястото тук, няма да стоя. Това не значи, че ще се отказа при първия неуспех", каза Илиев.

"Ще искаме да стесним кръга от футболисти до двадесет и няколко. Естествено, ако някой покаже голямо развитие ще получи шанс. Не сме страна с неограничени възможности, не че нямаме таланти, но ни трябва може би повече самочувствие. Няма да взимаме само млади, трябва да има и опитни, които да помагат в прехода. Трябва да повярват, че не сме по-лоши от част от отборите, които не успяхме да победим".