Четирима курсанти от ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ положиха военна клетва

Животът

31-10-2023, 17:45

Снимка:

ВВМУ "Никола Й. Вапцаров"

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Новозаклелите се бъдещи офицери са от специализациите „Корабоводене“, „Кибероперации“ и „Медицинско осигуряване на Въоръжените сили“.

На 31 октомври 2023 г. четирима курсанти от Випуск 2028 и Випуск 2029 на Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ положиха военна клетва пред своите родители и близки.
„Предстои тържествено да обещаете, че ще служите честно и вярно, че ще спазвате Конституцията, законите на страната и военните устави. Поздравявам Ви за интелигентния избор да постъпите на обучение в едно от най-престижните висши учебни заведения в страната“, каза в своето слово началникът на Училището – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров, минути преди новите курсанти да се закълнат.

Новозаклелите се бъдещи офицери са от специализациите „Корабоводене“, „Кибероперации“ и „Медицинско осигуряване на Въоръжените сили“. Със заповед на началника на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров, бяха наградени изявени преподаватели, военнослужещи и цивилни служители. Началникът на ВВМУ изказа своята благодарност към преподавателския състав, администрацията и всички обучаеми, даващи своя принос към развитието на учебния процес.
По време на церемонията тържествено бяха връчени дипломите на успешно защитили дисертационен труд през 2023 г. за образователно-научна степен „доктор“ и свидетелства за придобита академична длъжност „професор“.
Тържественият ритуал завърши с полагане на цветя пред барелефите на Алеята на преподавателя.