Пламен Казаков: Очаквам Спартак Варна да елиминира Крумовград за Купата

Спорт

30-10-2023, 17:21

Снимка:

Novsport.com

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Легендата на Варненци очаква силен мач от своя тим.

Легендата на Спартак Варна Пламен Казаков очаква неговият роден тим да изиграе силен мач срещу елитния Крумовград за Купата и да излезе краен победител. Сблъсъкът от 1/16-финалите е в сряда от 15 часа на стадион „Спартак“.

„Спартак е в добра форма и освен че иска да се върне в елита, доколкото разбирам, има амбиции да се представи достойно и във втория по сила турнир, като опита да стигне колкото се може по-далеч в него“, започна Казаков.

„Крумовград се представя добре като новак при майсторите, но в последните срещи не записа добри резултати и има трудности при вкарването на голове. Разбира се, турнирните битки нямат нищо общо с шампионатните, но аз се надявам Спартак не само да се противопостави успешно на своя елитен съперник, но и да го елиминира“, добави Пламен Казаков.

Бившият полузащитник е част от най-успешния отбор в историята на Спартак, който преди 40 години – в началото на април 1983 година, играе финал за Купата срещу ЦСКА на стадион „Девети септември“ в Пловдив.

„Помня, че се получи футболен празник, тъй като дойдоха много хора на уникален стадион, на който за съжаление вече не се играят големи мачове. Още в 7-ата минута Стефан Найденов, Бог да го прости, разтърси напречната греда след страхотен шут с левия крак. Впоследствие ЦСКА спечели с 4:0, а после стана и шампион, което ни позволи като финалист в турнира да изиграем двата исторически двубоя с Манчестър Юнайтед“, върна се назад във времето Казаков.