Красимир Зафиров: Варненската футболна общественост трябва да се обедини

Спорт

27-10-2023, 16:49

Снимка:

ФК Спартак Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Обявено бе, че се обсъжда създаването на музей за футболната история на Варна.

Легендата на Спартак Варна Красимир Зафиров изрази мнение, че варненската футболна общественост трябва да се обедини в лицето на Спартак и Черно море, за да се развива успешно в града най-популярния спорт. Рекордьорът по брой мачове за соколите, двукратен носител на наградата Вратар на годината и бивш национал връчи ценни отличия от името на клуба и от свое име на музея на спорта в Юнашкия салон във Варнана специално организирано събитие. Обявено бе, че се обсъжда създаването на музей за футболната история на Варна.
 
"Сякаш мина времето, когато Варна имаше два истински отбора и не само това - играехме в чужбина под името сборен отбор на Варна - каза Зафиров пред погледа на изявени имена от близкото минало. - Болно ми е от това разединение и омраза. Затова всички, които имат амбиции да управляват града ни трябва да направят всичко възможно, за да обединят футболната общественост на Варна в тези два отбора. Спартак и Черно море трябва да са лицето на града, включително и чрез привържениците. Припомням, че когато ние се срещахме на ст "Юрий Гагарин" имаше по над 30 хил зрители. Дори имаше и договорки между двата клуба, когато е трябвало да се помогне. А сегашните футболисти нямат тази популярност. Пожелавам и след нас да има варненски футболисти, които да имат награди и да ги предоставят на музей на футбола във Варна."
 
Друг емблематичен състезател на Спартак Пламен Казаков предостави на музея сувенирна топка от стадион Олд Трафорд по повод 40 години от двубоя на соколите с Манчестър Юн в турнира КНК. Казаков посочи, че такива събития са стимул за младите и пожела те също да имат успехи.
Председателят на Зоналния съвет на БФС във Варна Георги Мирчев връчи от името на президента на централата Борислав Михайлов почетен плакет за заслуги към българския футбол на Красимир Зафиров, Пламен Казаков и Божил Колев от Черно море.