Кражбата на века: Заместник-министър от ПП взел кода на машините за гласуване

Новините

27-10-2023, 14:23

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Извънреден Председателски съвет в Народното събрание след пристигнал доклад от ДАНС. За това съобщи Тошко Йорданов от ИТН.

„В доклада става ясно, че на 25-и - два дни, след като ЦИК направи публично генериране на т.нар. хешкод, който е един от ключовете за защита на машините, заместник-министърът на електронното управление Михаил Стойнев влиза в залата, повтаря цялата процедура, снима с телефона си, сваля информацията на флашка. Ето как се манипулират машини”, посочи Йорданов.

„Заместник-министърът на електронното управление на ПП-ДБ е свалил кодовете, записал ги с телефона си, свалил си ги на флашка и сега само мога да подозирам къде са. На тези избори, които идват, не трябва да има нито една машина, защото всички машини са компрометирани”, категоричен е той.

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов поиска незабавен арест на зам.-министъра и оставка на правителството. 

„Току що излязох от председателски съвет в парламента. Зам.-министър от квотата на ПП -ДБ е извършил посегателство над кода на машините за гласуване. „Възраждане“ иска незабавен арест на отговорното лице и отмяна на машиното гласуване в неделя. Незабавно!“, заяви Костадинов.Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)