Бойко Борисов във Варна : „Хемус“ и „Черно море“ остават приоритет за ГЕРБ (СНИМКИ)

Новините

26-10-2023, 14:29

Снимка:

Пресцентър ГЕРБ - Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Иван Портних е гарант срещу сглобката и експериментите в града, каза зам.-председателят на партията Даниел Митов.

Може да обещаете от мое име за Варна, защото обичам този град, че АМ „Хемус“, когато реално се върнем да управляваме, отново ще стане приоритет. Трябва да се направи връзка между Дуранкулак – Варна – Бургас с построяването на АМ „Черно море“. За 40 млн. лева Варна може да има градски стадион. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов на среща със симпатизанти и граждани във Варна, където привества кандидата за нов мандат Иван Портних и кандидатите за общински съветници, за общински  и районни кметове.

 От една средноевропейска държава в  момента сме най-слабите на Балканите, за мое съжаление. Всяко лято тук във Варна идваха австрийските и немските канцлери, президентът на Франция, Турция и Сърбия, премиерът на Израел, Гърция, Румъния, Унгария. Председателят на Европейски съюз, и на Европейски парламент – също бяха тук, и всеки в Брюксел знаеше Варна. 3 години чухте ли нещо?! Това попита риторично в препълнената зала Борисов и  припомни, че при управлението на ГЕРБ във Варна  и региона се строеше не заради кметовете, а заради хората.  Сега трябва силна местна власт, за да продължи развитието, за доизграждането на  АМ „Хемус“ и за изграждането на АМ „Черно море“. „Мили варненци, това, което съм обещал дотук, докато управлявахме, сме си го свършили. За тези три години, които минаха, не отговарям, защото държавата спря всякакво финансиране. Знам какво ще стане, ако се подведе местната власт. Тези хора искат вечерта да се нарекат победители и след това абсолютно не ги интересува. Това мога да Ви го гарантирам“, каза още Борисов.

Аматьорщината на Промяната е повсеместна, не трябва да допускаме да се пренесе и в местната власт. Варна няма нужда от популизъм и експерименти, а от реални проекти и силен управленски екип начело на общината, на районните администрации и на ОбС. Вчера представихме изложба в ЕП на уникалния праисторически комплекс „Провадия – Солницата“, който е на 7000 години. Археологическият екип начело с акад. Васил Николов разказа историята и посочи, че единствения човек, който от много години насам дава реално финансиране  и помощ за разкопките и популяризиране на този обект е премиерът Борисов. Благодарение на него се знае в сърцето на Брюксел за този археологически комплекс, в който  край Варна се е зародила цивилизацията на Европа.

Надпреварата за кметския пост е във фокуса на всяка кампания за местните избори, но да не подценяваме и избора на общинските съветници, районни и общински кметове –трябват ни компетентни и отговорни хора, които са тук пред вас. Победа на ГЕРБ с №7! Това каза на срещата във Варна евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Емил Радев, след завръщането си от Брюксел, където беше домакин на изложбата „Провадия - Солницата“.

Има и друга България, България на местната власт, в която ние не трябва да правим компромиси. На местна почва не искаме и не се налага да правим сглобки. Представете си сглобка във Варна! Аз я виждам в парламента и затова не ви я пожелавам в града. Затова и Иван Портних е гарант срещу сглобка тук във Варна, затова е нужно силно представяне и на Иван  Портних, и на листата, и на районните кандидати за кметове на ГЕРБ, и на кандидатите за общински кметове в областта. Политиката може да свършва в парламента, но винаги започва от улицата, пред блока. И понеже политиката в една демокрация започва отдолу-нагоре, това е местната власт и затова тя е толкова важна. И аз като консервативен човек, харесвам еволюцията, не харесвам експериментите. А нашите опоненти се гласят винаги да започват с експерименти. Затова Иван Портних е толкова важен – той е гарант за приемственост и опит в управлението, както и за резултати. Силно представяне на нашия отбор както във Варна, така и в страната, ще даде ясен сигнал каква е оценката на хората към т.нар. Промяна. Всеки глас за ГЕРБ не е глас за още повече сглобка, а тъкмо обратното – колкото по-силен е ГЕРБ, толкова по-малко необходими ще са компромиси и сглобки. Трето – силно представяне на ГЕРБ ще валидира не само необходимостта на най-голямата партия да участва в управлението на страната както на местно, така и на централно ниво, но и ще ни даде аргументи, с които да погледнем критично на разпределението на ролите в сглобката. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов, водач на листата във Варна и депутат от ПГ на ГЕРБ/СДС в НС.

Видяхте, че Промяната спря всичко, спряха инфраструктурните проекти, модернизацията спря, един пирон не забиха през тези години. Най-тежко беше обаче на нашите кметове. А, ние имахме един супер отбор от кметове и общински съветници, които правеха всичко възможно да удържат този тежък период със спрени бюджети, с редуцирани средства за инфраструктурни проекти, с много бойкот от страна на правителството. Сякаш тези хора, които управляваха не са българи, а обявиха война на българските общини, на българските кметове, на българските съветници. Всеки има глава на раменете си да го усети това нещо и да го види. Всеки го е усетил по джоба си, по инфлацията, по спрените инфраструктурни проекти, които са най-важното в един район, за да може той да се развива. Затова ГЕРБ няма алтернатива в България. Иван Портних няма алтернатива във Варна. Тодор Балабанов няма алтернатива във Варна. Тези кметове на общини всеки един от тях от успешен по - успешен – нямат алтернатива“. Това каза на срещата депутатът от ГЕРБ и бивш спортен министър от кабинета „Борисов“ Красен Кралев.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!