Бойко Борисов: Откъде знаят как се строи, като никой не го е правил, освен нас

Новините

25-10-2023, 22:25

Снимка:

Бойко Борисов/Фейсбук

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Приветствам решението на правителството за строежа на 7-ми и 8-ми блок на АЕЦ "Козлодуй", заяви лидерът на ГЕРБ пред журналисти във Варна.

"Откъде знаят как се строи, като никой не го е правил, освен нас! Продължавате да карате по магистралите, които ние сме построили, а в последните 3 години нищо не е направено. Ако ГЕРБ не спечели, АМ "Хемус" също няма да се построи."

Tова каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти във Варна.

"Приветствам решението на правителството за строежа на 7-ми и 8-ми блок на АЕЦ "Козлодуй". Сумата от 500 млн.обаче е малка, трябва да е 1.5 млрд. и да се започне изграждането на тази мощност, така че да се направи отделна строителна компания, която да обслужва целия този процес. Това е милиарден проект, който е в БЕХ и е на светло, като продължава да държи България на ядрената карта на Европа", заяви лидерът на ГЕРБ.

"Радев върна Закона за енергетиката и срокът е 15-дневен. Трябва да се спази срокът, а закона го гласувахме заедно с ПП/ДБ и ДПС, така че не виждам проблем заедно да отхвърлим ветото. Този закон е важен за плащанията по ПВУ и не по-малко важно е, че в него има ясно оформен материал, който казва, че във вторник след обнародването му в ДВ, "Лукойл" ще започне да плаща тези 75 стотинки, за които ви говорим вече година и половина. Кое е лошото в това да има заседание?", попита Борисов.

"Дерогацията дава предимства на тази рафинерия пред другите в Европа, затова бензинът и нафтата за българите трябва да са по-евтини. Затова сме издействали тази дерогация. Помните ли, че карахте с бензин и дизел по 4 лева и Асен Василев тогава обвиняваше младежите на ГЕРБ. Сега искаме да свалим цените и пак сме виновни! Не знам какво ги притеснява и защо не искат да има заседание в петък? От кой се притесняваме - ако се притесняваме от Възраждане, БСП и ИТН, защо изобщо се явяваме на избори?", каза Борисов.

"Премиерът Денков, вицепремиерът Габриел, аз с ЕНП, Кирил Петков с Либералите, направихме всичко необходимо досега за Шенген, включително със законодателна програма и по-добрата работа на МВР по отношение на нелегалната миграция в последните месецк. Всички държави в ЕС имат своите проблеми и най-често, за да ги решат, ползват такива външнополитически събития. Представяте ли си да ми бяхте задали въпрос по времето, когато аз бях премиер, че ми е виновен някой друг?", добави лидерът на ГЕРБ.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!