Иван Портних: Строим 5 нови детски градини, детски ясли, откриваме над 600 нови места

Новините

25-10-2023, 07:00

Снимка:

Пресцентър ГЕРБ - Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Във Варна продължава изграждането и на нова детска градина на ул. “Хъшове” в район “Одесос” – с 4 групи.

Строителство на нова сграда на детска градина “Ран Босилек” в село Тополи по проект на Община Варна започна днес. Той е разработен от екипа на Иван Портних, кандидат за кмет от ПП ГЕРБ.

Във Варна продължава изграждането и на нова детска градина на ул. “Хъшове” в район “Одесос” – с 4 групи.

“Новооткритите места в детските градини на Варна за периода от 2019 до 2023 г. са над 700. Работим по проекти за строителството на още пет детски градини, чрез които ще отворим нови над 600 места.

Финансирането е осигурено. Готови сме с проекти за разширяване на базите на детските
ясли – с нови пристройки и сгради”, заяви Иван Портних.

Той бе категоричен, че във Варна, за разлика от другите големи градове, за всяко дете има място в забавачките.

“В годините назад, преди да бъда кмет, родителите се редяха на огромни опашки, за да запишат децата си в детските градини. Днес разширяваме базите, за да бъдат групите с по-малко деца, а приемът в детските градини става по електронен път”, заяви той.

Иван Портних припомни още, че до момента във Варна са изградени над 150 детски площадки, а в управленската си програма той е заложил строителство на още толкова – в много междублокови пространства в кварталите и в селищните образувания.

Други важни задачи са развитието на Програмата за безплатните профилактични здравни програми за деца и на Програмата за осигуряване на специални диетични менюта в детските кухни за най-малките. Специално внимание се обръща и на възможностите за безплатното начално обучение по различни видове спорт за деца.