ВиК-Варна: Изборите изкривиха ситуацията около водните аварии

Новините

24-10-2023, 16:37

Снимка:

Varna24.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Управителят на ВиК-Варна обясни какви са причините за авариите в града, и в частност на най-засегнатия район - личите от Колхозния пазар към "Максуда".

Създаде се голямо напрежение през последните седмици от поредицата водни аварии във Варна. Обвиняват ни, че чрез тях ние принуждаваме хората да гласуват за определени политически партии. Не се месим в кампанията. Това стана ясно от думите на управителя на ВиК-Варна Веселин Русев, който даде днес нарочна пресконференция, съобщи Varna24.bg=

Авариите породиха голям отзвук, който прерасна и в социалните мрежи, и в медиите с невероятни размери. Аз трябва да защитя името на дружеството и на хората, които работят в него, допълни още Веселин Русев.

Там мрежата е на 40 години. Теренът е наклонен. Случиха се 3 аварии в рамките на 30 метра. Трябва да сменим цялостно тръбата. Проблемът идва от това, че ако веднага започнем, то пак ще ни обвинят в политическа окраска. Отделно там минава и градския транспорт и трябва да се съгласува с различни организации. Има голям трафик, който в момента е още по-засилен заради ремонта на "Девня". Нужно е и проучване. Правим всичко по силите си. Готвим проучване и след изборите ще стартираме ремонта на участъка, каза още управителя на ВиК-Варна.

Той обеща да помисли за компенсиране на абонатите, които заради авариите нямат вода и са прибегнали да купуват бутилки с минерална течност, които да използват за битови нужди.

Друг проблем е, че 4 месеца не е валял дъжд. Почвата се цепи и това допълнително оказва неблагоприятно влияние на остарелите тръби.

Апелирам политиците да не нагнетяват допълнително ситуацията, използвайки я за лични политически цели, каза още той.