Скандал и брутално поведение от страна на областния управител на ДПС( Видео)

Новините

24-10-2023, 15:30

Снимка:

кадър

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Брутално поведение на Областния председател на ДПС – Варна Сали Табаков поражда напрежение в местната структура на партията в морската столица. Варненската организация е пропищяла от поведението на регионалния лидер, което колегите му определят като авторитарно и арогантно.

На 15 октомври т.г., в разгара на предизборната кампания, на заседание на Общинския съвет на ДПС – Варна се е стигало до брутална разправа на Табаков с член на Общинския съвет на ДПС – Варна и член на ръководството на общинската организация на ДПС в село Каменар Михаил Иванов, съобщи „Афера“. Медията публикува видео като доказателство за разигралите се грозни сцени.

Скандалът възникнал при обсъждането на предизборната стратегия и тактика, както и финансирането на партията около изборите. Иванов в очите и в прав текст казал на Сали Табаков, че от тях се чакат резултатите по изборите, а досега нищо не е направено.

„Нямаме клуб в Каменар, нямаме нищо!“, заявява Михаил Иванов на Сали Табаков. В структурата отдавна имало брожения, че в тази кампания средства за организациите нямало заделени и всички пари Табаков насочвал към себе си.

Табаков, както се вижда на записа, започва да се кара, хвърля химикалка срещу Михаил Иванов и го нарича „Боклук!“.

Охранителите на Сали Табаков завличат Михаил Иванов извън залата, Сали Табаков блъска Михаил и го свира в ъгъла, като размахвайки му пръст започва арогантно и мутренски да се разправя с него.

Според разказ на съпартийците на Табаков, той се разпореждал със структурата като частна собственост, сам си подреждал листата за общински съветници и ако някой му противоречал, лаконично казвал: „Шефът така реши!“, без да дава обяснение кой е този „Шеф“, но намеквайки, че става дума за почетния председател. Това обаче категорично не отговаря на истината, защото той винаги е бил изключително толерантен и коректен и скоро това ще си проличи.

След екшъна на заседанието обаче във Варна последвало посещение на представител от Централата на ДПС, който е пристигнал на място да се запознае със ситуацията. Тогава Табаков заплашил определени лица с това, че може да ги изгони от работа, като в заплахите отново е употребено и името на „Шефа“ от столицата.

Според източници, Делян Пеевски също не търпи подобно поведение и не би го допуснал. Затова ще е изключително любопитно как ще се развие ситуацията през следващите дни.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!