Десетки варненци дариха кръв в мобилния пункт за кръводаряване (СНИМКИ)

Животът

20-10-2023, 16:29

Снимка:

ФК Спартак Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Той беше разположен на стадион "Спартак" в морската столица.

Десетки граждани, сред тях не малко почитатели на Спартак, оказаха своята обществена съпричастност като станаха кръводарители в акцията под надслов "Дари Кръв, Спаси Живот" на клубния стадион.
 
В петъчния предиобед мобилния пункт за дарение на кръв не остана нито за минута свободен и стана ясно, че от началото на седмицата най-много хора са дарили кръв именно на стадиона. ФК Спартак, заедно с Трибуна "Соколъ" е първата спортна организация, която подава ръка на кампанията,организирана от Районен център по трансфузионна хематология и благотворителна кампания за събиране на капачки и стотинки "Аз Вярвам и Помагам".
 
Ръководството на ФК Спартак потвърди пред медиците, подпомагащи кръводаряването, че остава ангажиран с каузата и в подходящ момент в благотворителната кампания ще се включат и футболисти на тима, така както днес представител на отдел "Маркетинг" за пореден път бе кръводарител. А за всички включили се в кампанията беше осигурена специална отстъпка от 20% за всички артикули във фен магазина.