Затварят Околовръстното между ул. "Подвис" и Вятърна мелница във Варна

Мисия Варна

19-10-2023, 17:34

Снимка:

Радио Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

До края на ноември приключва работата по водопроводите Дъскотна, Падина – Житница и Игнатиево, част от деривацията Китка – Варна.

Остава да бъде подменена последната част на магистралния водопровод по бул." Христо Смирненски" във Варна между ул. "Подвис" и Вятърна мелница. Това съобщи ръководителят на водния проект Сава Коев на брифинг във "ВиК"-Варна, предаде Радио Варна. След приключването на "Прилеп" и "Подвис" ще бъде въведена временна организация на движението. Отсечката  ще бъде затворена за движение, водопроводът ще бъде подменен, след което ще може да бъде пуснат изцяло, уточни Коев. 

Приключили са дейностите на ул. "Мир", където се изграждаше битова канализация до хлебозавода. В момента се извършва цялостното преасфалтиране.

Водопроводът на ул. "Петър Попов" към Свободния университет е изграден от пътния възел до спирката на университета. Започнали са дейности по полагане на бордюри и поставяне на нова настилка за цялостно преасфалтиране.

На "Траката" продължава изграждането на битовата канализация, каза Коев:

"Мрежата, която предвиждаме да изградим е много гъста. Обходните маршрути ще са сложни, затова дейностите ще се изпълняват поетапно.  Ще е по-трудно и от "Пчелина". 

До края на ноември приключва работата по водопроводите Дъскотна, Падина – Житница и  Игнатиево, част от деривацията Китка – Варна. Вече са реконструирани 4 км и половина. Очаква се на Припек-Чуката да се реализира вторият етап на Девня – Варна, където ще бъдат изградени още два километра, обясни Сава Коев:

"Тръбата  е стоманена с голям диаметър Ф 1400. Основната част от строителните дейности по Китка - Варна са приключени. На две места водопроводът вече е присъединен."