Павел Раличков, кандидат за кмет на Варна от БСП:“ Ще възродим общинското здравеопазване и ще върнем достойнството и доверието в българските лекари“

Новините

19-10-2023, 17:08

Снимка:

Пресцентър БСП - Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Категоричен съм, ще направя така, че Варна да има лекари, достъпна среда за пациентите и адекватно общинско здравеопазване!

Уважаеми български лекари,

Приемете моите поздравления за професионалния Ви празник! Бъдете здрави и продължавайте да ни дарявате своята човещина, грижа и ентусиазъм, въпреки трудностите и обидите, на които сте подложени в стремежа си да дарявате и спасявате живот.

Днес, освен огромно „благодаря“, трябва да призная, че лично мен, като син на един от големите български уролози доц. Лидия Петкова, наистина ме боли за принизяването на вашия професионализъм.

Като кандидат за кмет на Варна, аз поемам ангажимент да възродя общинското здравеопазване, за да бъде то реално полезно за хората, да върне доверието в докторите, а те да възвърнат самочувствието си на уважавани и ценени.

Една от основните ми задачи е да бъде спешно осигурен автобус до Варненската онкологична болница. Помня, че преди 10 години такова обещание беше дадено от настоящото управление, но то не е изпълнено и болните хора и близките им са принудени да вървят пеш.

Ще направя всичко по силите си във всяко общинско здравно заведение заплатите най-после да достигнат нивата на Колективния трудово договор. Защото, в момента, именно по тази причина, има липса на повече от 1200 медицински сестри във Варна! И те, нашите, обучени и прекрасни професионалисти предпочитат да работят не само в чужбина, но и в други български градове.

Категоричен съм, ще направя така, че Варна да има лекари, достъпна среда за пациентите и адекватно общинско здравеопазване!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!