Кандидатът на ПП/ДБ за районен кмет на „Одесос“ е с незаконен и спрян строеж

Новините

19-10-2023, 13:20

Снимка:

Пресцентър ГЕРБ - Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Каква е логиката на Промяната и на ДБ да издигнат кандидат като Цветнен Цветков за кмет на централния район на Варна – „Одесос“,визитната картичка на града ни?!

Кандидатът на ПП/ДБ за районен кмет на „Одесос“ Цветнен Цветков, известен от „Господари на ефира“ за неизплатени заплати на служителите си преди десетилетие, „блесна“ в нова светлина. Фирмата му „Туки Цветков“  е вдигнала блок в кв.“Виница“, на който последните три нива ги няма в инвестиционните проекти. Разрешенията за строеж са незаконни, каза на брифинг кандидатът на ГЕРБ за нов мандат Иван Портних. Той посочи, че по сигнал на собственици на съседни имоти е направена проверка от общинска администрация през април 2022 г., когато са констатирани всички тези нередности и строежът е спрян. Интересното е, че имотите на трите незаконни етажи са продадени на хора. Каква е логиката на Промяната и на ДБ да издигнат кандидат като Цветнен Цветков за кмет на централния район на Варна – „Одесос“,визитната картичка на града ни?! Какъв е този подход  да се издигне кандидат за район, който е лицето на морската столица, с висящо производство за строежа му с поне три незаконни етажа на сградата, попита Иван Портних.Какви са тези критерии, по които си избират кандидатите от ПП/ДБ, ми е трудно да отговаря, но след като бодигардът е  кандидат за един район, явно за тях е сравнително приемливо

Не ми е понятно как лансираш някого за кандидат-кмет, като знаеш много добре каква практика има да строи особено по супер чувствителната тема като презастрояването в града, и то като кандидат за централен район, изрази възмущението си Портних.

  „Виждаме, че политическият опонент е  регистрирал сайт, в който се въртят небивалици, които се споделят от хората, близки до Кирил Петков, официално  в техните профили.  Задаването на подобен тон - на такава кална кампания, ние не го считаме за приемливо и вероятно ще се търсят отговорите в съда. Това явление е съвсем обяснимо – създаването на този сайт, на тези глупости, които се тиражират, се случи след като обявихме доста факти, защото ние работим само с факти по отношение състава на листата и кой кой е в нея“, каза Иван Портних.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!