Организират среща-дискусия посветена на съвременното изкуство

Животът

18-10-2023, 16:47

Снимка:

live.varna.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Срещата ще бъде посветена на визуалните изкуства от края на миналия век, и по-точно, на генезиса на новите художествени практики в нашия град.

Среща-дискусия на тема „Варна в авангарда на процесите – нови художествени практики от края на 1970-те и началото на 1980-те години" ще се проведе на 20 октомври, петък, от 18:00 в Градската художествена галерия „Борис Георгиев“. Организатор на събитието е дирекция „Култура и духовно развитие“ към Община Варна, в партньорство с галерията.

Срещата ще бъде посветена на визуалните изкуства от края на миналия век, и по-точно, на генезиса на новите художествени практики в нашия град. Участници ще бъдат художници, пряко участвали в тези процеси – Владимир Иванов, Веселин Димов, Цветан Кръстев, Димитър Трайчев, Ангел Ангелов и други. Водещ ще бъде Ирена Димитрова – старши експерт „Съвременно изкуство и галерии“ в дирекция „Култура и духовно развитие“. Поканени на събитието са всички професионалисти и почитатели на изобразителното изкуство. Това е първото  от поредица събития, посветени на град Варна и съвременното изкуство в морската столица.Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)