Още един финал за България на Европейското по спортна акробатика при възрастовите групи във Варна

Спорт

15-10-2023, 15:11

Снимка:

Sport PR Events Managment

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

От 18 до 22 октомври в Двореца на културата и спорта във Варна е Европейското първенство по спортна акробатика за мъже и жени и за младежи.

Женската двойка на България София Христова/Християна Юлиева се класира на финал на Европейското първенство по спортна акробатика при възрастовите групи във Варна. София и Християна събраха сбор от 54.050 точки и влязоха в битката за медалите с трети резултат в квалификациите във възраст 11-16 години.

Втората българска женска двойка – Дея Хаджиатанасова/Рая Лозева също се представи отлично в квалификациите. Българските момичета събраха 53.200 точки – пети най-добър резултат в квалификациите. Само заради правилото, че във финал може да участва само един състав от държава – онзи с по-добро класиране от квалификациите, Дея и Рая останаха извън надпреварата за разпределение на медалите. 

За финал при женските двойки в тази възраст с най-добър резултат (54.600 точки) се класира Великобритания пред Португалия (54.550) и България. Останалите участници във финала са двойките на Белгия, Полша, Германия, Украйна и Франция.

Още два български състава се класираха за финалите в състезанията в групата 12 - 18 години и ще се борят за отличия днешния финален ден на 12-ото Европейско първенство по спортна акробатика при възрастовите групи. В битката за призовите места в тази възрастова група ще спарят месената ни двойка в състав Кристиян Манолов и Вилиана Костадинова и женската тройка на България  в състав Жаклин Стоянова , Димана Костадинова и Маргарита Тодорова.

До момента български състави спечелиха две четвърти места на шампионата при възрастовите групи.

Мъжката ни двойка (11-16 години) Янко Киров/Антон Станчев влезе с втори резултат във финала, но медалът на българските момчета се изплъзна след последното изиграване във финала. Титлата спечели двойката на Португалия пред Германия и Украйна.

Много близо до медалите беше и смесената двойка на България във възраст 11-16 години Мария Съзанова/ Стилиян Господинов. Те също се класираха на престижното четвърто място в Европа. Шампион отново стана Португалия, сребърните медали завоюва Швейцария, а бронзовите – Белгия.

От 18 до 22 октомври в Двореца на културата и спорта във Варна е Европейското първенство по спортна акробатика за мъже и жени и за младежи.

Входът за зрители е свободен.