Български туристи се завърнаха от Египет: Всичко е спокойно (ВИДЕО)

Туризъм

15-10-2023, 12:51

Снимка:

Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

В Хургада и Кайро всичко е нормално. Няма никакъв проблем и хората, които тепърва ще пътуват, трябва да знаят, че е спокойно.

Българи се завърнаха от Египет с чартърен полет на European Air Charter, който е организиран от туроператора „Абакс“. Според тях ситуацията в курортите Хургада, Шарм ел-Шейх и в столицата Кайро е нормална и е спокойно за туристите. Екип на TravelNews посрещна групата на летище София и ги разпита за положението в арабската страна, тъй като у нас от няколко дни има истерия сред пътуващите до края на октомври и през ноември. Видеото може да видите тук.

„Няма никакви проблеми в Египет. Навсякъде има охрана, която се движи с всяка група. Хората се чувстват доста сигурни“, заяви пред TravelNews Ангел. Маргарита допълни, че са били навсякъде, като са изминали 2500 км из цял Египет за една седмица. Нещата, които се пишат в България, не са верни, а истерията е излишна. Много се лъже в България, допълни тя.

В Хургада и Кайро всичко е нормално. Няма никакъв проблем и хората, които тепърва ще пътуват, трябва да знаят, че е спокойно. Пълно е с чужди туристи, обясни Атанас.

Курортът Хургада е много далече от войната в Израел и всичко е спокойно. Навсякъде групите се предвижват с охрана, подчерта сем. Пешлевски. Те допълниха, че е пълно с туристи, а самолетите също са пълни и на кацане, и на излитане. Няма откази на туристи и от Западна Европа. В България има паника и истерия, но наистина на място няма нищо притеснително. Политиката на Египет е на неутралитет и не допуска палестинци. Няма причина за притеснение, подчертаха от семейството.

„Положението е спокойно и всичко е нормално. Пълно е с туристи в хотелите и всеки ходи на екскурзии из страната. Времето е топло и е много приятно. Почивката ни беше страхотна“, заяви Димитър.

Български екскурзоводи, които се намират и в египетския курорт Шарм ел- Шейх, също обявиха, че положението на място е спокойно, хотелите са пълни и има туристи от цял свят. В Шарм ел-Шейх положението е нормално. Хотелите и плажовете са пълни с германци, италианци, англичани, поляци, руснаци, румънци и други туристи, обяви пред TravelNews Тоника Колева, екскурзовод на място към туроператора „Абакс“. Според нея полетите си продължават и по информация на местното летище няма анулиране на такива от Европа. Колева обясни, че екскурзиите в Червено море се провеждат, както и тези до Луксор и Кайро. Дори и до Петра в Йордания, където също няма проблеми. Единствено е свален от програмите Йерусалим заради войната. Всичко е спокойно и нормално, като сигурността в Египет винаги е била на високо ниво и групите са придружавани от военни ескорти, допълни Колева.