Две четвърти места и още два финала за България на Европейското по спортна акробатика при възрастовите групи (СНИМКИ)

Спорт

15-10-2023, 08:43

Снимка:

Sport PR Events Managment

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Днес е финалният ден от 12-ото Европейско първенство по спортна акробатика при възрастовите групи.

Български състави спечелиха две четвърти места на Европейското първенство по спортна акробатика при възрастовите групи, което се провежда във Варна.

Мъжката ни двойка (11-16 години) Янко Киров/Антон Станчев влезе с втори резултат във финала, но медалът на българските момчета се изплъзна след последното изиграване във финала. Титлата спечели двойката на Португалия пред Германия и Украйна.

Много близо до медалите беше и смесената двойка на България във възраст 11-16 години Мария Съзанова/ Стилиян Господинов. Те също се класираха на престижното четвърто място в Европа. Шампион отново стана Португалия, сребърните медали завоюва Швейцария, а бронзовите - Белгия.

Два български състава се класираха за финалите в състезанията в групата 12 - 18 години и ще се борят за медалите в неделя.

В битката за призовите места в тази възрастова група ще спарят месената ни двойка в състав Кристиян Манолов и Вилиана Костадинова и женската тройка на България  в състав Жаклин Стоянова , Димана Костадинова и Маргарита Тодорова.

15 октомври е финалният ден от 12-ото Европейско първенство по спортна акробатика при възрастовите групи.

От 18 до 22 октомври в Двореца на културата и спорта във Варна е Европейското първенство по спортна акробатика за мъже и жени и за младежи.

Входът за зрители е свободен.