Деца от училища във Варненско се включиха в инициативата „Спорт за всички“

Спорт

12-10-2023, 14:52

Снимка:

ОД на МВР - Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Децата премериха сили в различни спортни игри, като демонстрираха и своите знания по пътна безопасност, редейки пъзели на пътни знаци.

На 11 октомври 2023г. в спортната зала на СУ „Елин Пелин“ – гр. Варна се проведе състезание под надслов „Спорт за всички“, в което участие взеха ученици от училището домакин, СУ „Любен Каравелов“ – гр. Варна и СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – с. Синдел, общ. Аврен, обл. Варна. Събитието е в изпълнение на дейност по проект „Подобряване на координацията и диалога между полицията и ромското общество“, бенефициент по който е ГДНП. Организатори бяха ОДМВР –Варна, РУО- Варна, а в помощ на участниците в мероприятието бяха  инспектори от Детска педагогическа стая, както и колегите им от Охранителна полиция.

Децата премериха сили в различни спортни игри, като демонстрираха и своите знания по пътна безопасност, редейки пъзели на пътни знаци. По време на паузите между съревнованията деца от трите училища демонстрираха и своите музикални заложби.

Всички ученици, присъствали на  състезанието „Спорт за всички“, получиха тениски и шапки с логото на състезанието, а участниците в игрите  получиха също медали, лакомства и купа за своето училище.