„Открито за държавната администрация“ - образователна инициатива на Областна администрация – Варна

Животът

12-10-2023, 11:58

Снимка:

Областна администрация Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Инициативата е насочена към ученици и студенти от региона, които ще имат възможност по график да гостуват в Областна администрация – Варна.

Областна администрация – Варна започва реализирането на образователна инициатива „Открито за държавната администрация“. Тя е в изпълнение на една от целите, поставени в ежегодната програма на администрацията, посветена на утвърждаването на ефективна политика в сферата на гражданското образование, за подкрепа на личностното развитие на младите хора в област Варна.

Инициативата е насочена към ученици и студенти от региона, които ще имат възможност по график да гостуват в Областна администрация – Варна. По време на визитата ще имат лична среща и разговор с областния управител професор Андрияна Андреева, със заместник областните управители Антоанета Петрова и Огнян Рачев, и с представители на администрацията. Младите хора ще могат да научат как се осъществява държавното управление в региона и какво означава постигането на съответствие между националните и местните интереси при провеждане на регионална политика. Ще бъдат обсъждани въпроси, посветени на възможностите на младежите да участват в различни проекти и инициативи в областта, да планират и да предлагат свои творчески идеи.

Премиерата на образователната инициатива „Открито за държавната администрация“ ще бъде в петък, 13 октомври 2023 година, когато в Областна администрация – Варна ще гостуват ученици от 11-ти „Д“ клас на Търговската гимназия „Г.С.Раковски“ във Варна.