Обновяват средношколското общежитие „Михаил Колони“

Мисия Варна

11-10-2023, 15:44

Снимка:

live.varna.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Предвидените ремонтни дейности включват саниране на сградата и въвеждане на всички мерки за енергийна ефективност за постигане на енергиен клас А.

Ремонтни дейности и модернизация ще бъдат извършени на двете сгради на Средношколското общежитие „Михаил Колони“ във Варна. Проектът е одобрен за финансиране по процедура „Ремонт и рехабилитация на общежития в системата на училищното образование“, съобщиха от общинската дирекция „Европейски и национални оперативни програми“ към Община Варна.

Предвидените ремонтни дейности включват саниране на сградата и въвеждане на всички мерки за енергийна ефективност за постигане на енергиен клас А, като поставяне на топлоизолация, подмяна на дограма и други. В общежитието са настанени ученици от 8 до 12 клас от цялата страна, които се обучават във всички професионални гимназии и средни училища във Варна. Към момента капацитетът на градите е 280 ученици.

Шест проектни предложение на Община Варна за обекти от областта на образователната инфраструктура са одобрени за финансиране на обща стойност 33,6 млн. лв. Те са за основен ремонт и въвеждане на мерки за енергийна ефективност на три училища и една детска градина - “, ОУ „Добри Чинтулов", ОУ „Йордан Йовков“, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и ДГ №17 „Д-р Петър Берон“, както и за строителство на пристройки на две училища – Средно училище по хуманитарни науки и изкуства „Константин Преславски“ и на ОУ „Добри Чинтулов“.