По-добри условия за работещите в образованието гарантира анексът към КТД

Мисия Варна

10-10-2023, 15:05

Снимка:

live.varna.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

От ресорната дирекция припомнят, че работните заплати за непедагогическия персонал за община Варна вече са увеличени с 10% от 01.01.2023 година с увеличението на минималната работна заплата.

Увеличение на индивидуалните работни заплати на непедагогическия персонал в образователните институции с не по-малко от 4%, допълнително възнаграждение за нощен труд за възпитатели и помощник възпитатели в общежития, и увеличаване на средствата за придобита квалификация по „Дефектология“, за работа с деца със специални образователни потребности, са част от новите придобивки, договорени в подписания анекс към Общинския колективен трудов договор в системата на предучилищното и училищното образование за периода 2023-2025 година. За тях се договориха представителите на синдикалните и работодателските организации и Община Варна. Клаузите в КТД отчитат надграждане на анекса, подписан на национално ниво, съобщиха от дирекция %Образование и младежки дейности“ към Община Варна.

От ресорната дирекция припомнят, че работните заплати за непедагогическия персонал за община Варна вече са увеличени с 10% от 01.01.2023 година с увеличението на минималната работна заплата. В анекса към КТД се предвижда още сумата за работно облекло на работниците и служителите ще бъде увеличена, считано от 01.01.2024 г.