Мария Тодорова: Местната власт следва да е отговорна за осигуряване на дългосрочното спокойствие, сигурност и комфорт на варненци

Новините

07-10-2023, 22:01

Снимка:

Пресцентър коалиция "Левицата!" - Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Гост на събитието беше Румен Петков, бивш министър на вътрешните работи на България и лидер на „Левицата!“, който подкрепи изложената програма за Варна.

Своята визия за сигурността и обществения ред във Варна представи днес Мария Тодорова, единствената жена - кандидат за кмет на Морската ни столица.

„Сигурността и спокойствието на варненци включва редица компоненти - от пътната безопасност до ефективното видеонаблюдение, което спасява стотици животи на годишна база в европейски градове с големината на Варна. Бързата реакция и възможността на гражданите да подават лесно и резултатно сигнали е само началото, което обаче към момента не се случва по ефективен начин в града ни." – коментира Мария Тодорова.

Гост на събитието беше Румен Петков, бивш министър на вътрешните работи на България и лидер на „Левицата!“, който подкрепи изложената програма за Варна и определи Мария Тодорова като смела и способна, а кандидатите за районни кметове и общински съветници на "Левицата!" като екип от професионалисти. 

„Нашата програма в краткосрочен и дългосрочен хоризонт включва редица мерки, които бързо и реално да бъдат усетени от гражданите на Варна. Пасивността и мълчанието на общинската управа по темата "Обществен ред" са недопустими и нанасят необратими щети върху спокойствието на града и имиджа на Варна като туристически атрактивна дестинация. Това няма как да бъде допуснато от нас!“ – допълни Мария Тодорова.

Г-н Петков направи обзор на конкретни притеснителни събития от последната година и определи действията на местната власт по темата като „гарантиращи НЕсигурност“ за гражданите.

Кандидатът на „Левицата!“ Мария Тодорова подчерта, че основната мисия на изложената програма е запазване на дългосрочното спокойствие, безопасност и комфорт на гражданите и гостите на града с фокус Варна да се превърне в столица на мира в региона.